English version Facebook Feliratkozás a könyvtár híreire RSS-ben

TÁJÉKOZTATÓ

Kedves Olvasóink!

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a MOME Könyvtár bizonytalan ideig zárva tart. Kérünk benneteket, hogy figyeljétek a honlapunkat és facebook oldalunkat a friss hírekért!

 Mivel ezen időszak alatt a kölcsönzés nem oldható meg biztonságosan, kollégáink arra törekszenek, hogy ezt a hiányt valamelyest pótolva, még inkább támogassák a digitális kommunikációt és információáramlást.

Honlapunk Hasznos linkek menüpontját, illetve a Könyvtár Diigo-szolgáltatását folyamatosan frissítjük olyan online tartalmak elérhetőségével, melyek hatékonyan segíthetik a hallgatók távoktatását.
Az Adatbázisok menüpontra kattintva tájékozódhattok a MOME által előfizetett, valamint az ingyenes, bárhonnan szabadon hozzáférhető adatbázisokkal kapcsolatosan. Ezen az oldalon gyűjtjük a járványhelyzet ideje alatt ideiglenesen elérhető adatbázisokat is. A lista folyamatosan frissül.

EISZ-en keresztül előfizetett tartalmaink közül a MERSZ és a GALE Pop Culture Collection adatbázisokhoz távoli elérés is biztosított beiratkozott olvasóink számára, az alábbi módon:

  • MERSZ – regisztráció szükséges, melyet az alábbi oldalon végezhettek el: https://mersz.hu/egyeb/regisztracio/ A MERSZ tartalmai ezen a módon 2020. április 30-ig érhetőek el és a már korábban aktivált távoli elérést biztosító kódok is eddig a napig érvényesek.
  • GALE Pop Culture Collection – mindössze annyi a teendő, hogy az oldalon beírjátok az olvasói vonalkódotokat (diákigazolvány/olvasókártya száma) és már kezdődhet is a böngészés.

Azok számára, akik korábban még nem iratkoztak be könyvtárunkba, lehetőség nyílik az online regisztrációra is, mely távoli elérést biztosít a könyvtár online szolgáltatásaihoz.

Kollégáink munkaidőben folyamatosan elérhetőek e-mail-en, Facebook-on, illetve a könyvtári honlap új chat-szolgáltatásán keresztül. A 2020. március 13. után lejáró, már kikölcsönzött könyvek kölcsönzési  határidejét a zárvatartás időszakára meghosszabbítjuk.