retin-a cream online
Diplomamunkák feltöltése 2016
English version Facebook Feliratkozás a könyvtár híreire RSS-ben

Online tartalmak

Digitalizált évkönyvek

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (akkor Magyar Iparművészeti Egyetem) kérésére 2004-ben készült el az Iparművészeti Iskola Évkönyveinek 1880 és 1936 között megjelent köteteinek digitalizálása. A kutatási célú, nyomdai reprint minőségű reprodukciók mellett elkészítették az évfolyamok PDF e-könyv változatát is, mely nyomtatás és módosítás elleni biztonsági korlátozással van ellátva. A PDF az eredeti oldalképeket (facsimile) mutatja, de a szövegek is alá vannak töltve, így a teljes szövegű kereshetőség is megoldott.

Alább a legutóbb feltöltésre került kötet lapozható át, de ezen a linken a többi évkönyv is megtalálható.

A további digitalizált évkönyvek az alábbi linkeken érhetők el:

 

Díszítő Művészet

Az Országos Magyar Királyi Iparművészeti Iskola hivatalos lapja (1914-1919).

Az Iparművészeti Iskola évkönyveinek digitalizálásával egy időben került sor a Díszítő Művészet című, 1914 és 1919 között megjelenő folyóirat évfolyamainak digitalizálására is.

Művészi tervezetek, minták, műhelyrajzok, magyaros mustrák, és szakszerű útmutatások tanulók, tanítók, rajzolók, kézimunkázók, iparosok, iparművészek és műkedvelők számára.

I. évfolyam (1914)

II.-III.-IV. évfolyam (1915-1918)

 

Online elérhető folyóiratok

A MOME-Könyvtár által előfizetett nyomtatott folyóiratok közül az alábbi háromnak teljes szövegű online változatát is használhatjuk a MOME IP-címéről az alábbi linkeken:

A Ceramics Art and Perception digitális változatát csak névvel és jelszóval érhetjük el, melyet beiratkozott olvasóink a könyvtárostól kérhetnek el. A nevet és jelszót a folyóirat honlapján az online elérés linkjére kattintva adjuk meg.

  • The Budapest Times / Budapester Zeitung

A Budapester Zeitung és a The Budapest Times szerkesztőségének egyik célja a magyarországi idegennyelv-oktatás támogatása, ezért 2012.11.03-tól kezdődően 2013. június végéig ingyen biztosítja Egyetemünk számára az angol nyelvű The Budapest Times, valamint a német nyelvű Budapester Zeitung online elérését. Igény esetén emailben tudjuk küldeni az egyes számokat, ezügyben keressétek Kun Dorottyát a dkun[@]mome[.]hu címen!

 

  • A Springer Kiadó e-könyveinek kísérleti elérése

A Springer nyújtja a világon a legnagyobb tudományos,műszaki és orvosi (STM) e-könyv választékot (55 000 cím, évi 7000 gyarapodás, 2015-re pedig 100 000-re nő a címek száma az archívummal 1840-ig visszamenően). A gyűjtemény monográfiákat, tankönyveket, kézikönyveket, referenszműveket, sorozatokat tartalmaz.

·        SpringerProtocol – protokollok az élő természettudomány és az orvosbiológia területén,

·        SpringerImages –  3,5 millió tudományos, műszaki és orvosi képanyag,

·        SpringerMaterials – a világ legnagyobb fizikai és kémiai adattára (Landolt-Börnstein),

·        zbMath –  a világ legteljesebb és legrégebbi matematikai bibliográfiai adatbázisa.