Gyűjtemények

A gyűjtemény jelenleg több mint 80 ezer dokumentumot számlál, az aktuálisan előfizetett nyomtatott folyóiratok száma 174. A MOME Könyvtára fontos helyet foglal el a hazai művészeti könyvtárak között, elsődleges feladata azonban az Egyetemen folyó képzés szakirodalmi hátterének megteremtése. 

A könyvtári gyűjtemények ismertetése

Könyvkatalógus

Előfizetett folyóiratok listája

Közös kereső

A könyvtár nyomtatott könyvei és folyóiratai mellett tudományos adatbázisok segítik az itt tanulókat, kutatókat. A MOME által előfizetett elektronikus adatbázisok nem csak az egyetem IP-tartományából érhetők el, hanem az egyetem területén kívül is bárhonnan hozzáférhetőek a MOME polgárai számára, eduID (Shibboleth) azonosítással.

Tovább az adatbázisok listájához

Repozitóriumunkban 2013 óta gyűjtjük a hallgatói diplomamunkákat (szakdolgozat, mestermunka, prezentáció, portfolió) és a doktori értekezéseket, ezáltal böngészhetőek és több szempont szerint szűrhetőek a hallgatói munkák. Teljes egészében csak az a munka érhető el, amelyet a szerző nyilvánossá tett, a többinek a leíró adatait találjuk meg a gyűjteményben.

Bővebben a repozitóriumról

Passuth Krisztina művészettörténész, a Moholy-Nagy László monográfia szerzője a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemnek (MOME) adományozta az intézmény névadójának életművével kapcsolatos dokumentációját.

A gyűjteménynek helyet adó kutatószoba 2021. szeptember 7-én nyílt meg a MOME könyvtárának részeként, és a kutatók, érdeklődők rendelkezésére áll.

A világon egyedülálló, széles körű archívumban könyvek, levelek, cd-k, doktori disszertációk találhatók.

A gyűjteménybe tartozó dokumentumok a Közös keresőben is megtalálhatóak.

HÍREK

Súgó

A regisztrációról, a beiratkozás és kölcsönzés feltételeiről ezen az oldalon tudsz tájékozódni. Beiratkozást követően lehet kölcsönözni: a raktári könyveket 2 hétre, az olvasótermi könyveket pedig 1 hétre. A MOME polgáraként az egyetem területén és azon kívül is lehet az adatbázisainkat használni, eduID/shibboleth azonosítással.

A gyűjtemények ismertetése itt található.

Az előfizetett adatbázisok listája itt található.

A kikölcsönzött könyveket összesen két alkalommal lehet hosszabbítani az alábbi módokon:

személyesen a könyvtárban

telefonon +36706847105

emailben: konyvtar@mome.hu

a katalógusban az olvasó által: a könyvkatalógusban a Belépés/regisztráció menüpontban belépve. Ehhez szükséges az olvasójegy vonalkódja és jelszóként a saját születési hónap és nap (pl. 0916). Lejárt határidejű könyvet nem lehet meghosszabbítani!

A MOME Könyvtár számos adatbázis-előfizetéssel rendelkezik, amelyek lefedik az egyetemen folyó oktatás összes területét. Adatbázisaink ismertetését és használati útmutatóit itt találod.

Adatbázisaink nemcsak az egyetem területéről  érhetőek el, de távoli hozzáféréssel szinte mindegyik használható otthonról is.

Az alábbi űrlapon lehet javaslatot tenni, milyen kiadványokat szerezzen be a könyvtár, ehhez a könyv adataitminél pontosabban meg kell adni.

Űrlap a dokumentumjavaslathoz

A Magyar Tudományos Művek Tárának (MTMT) használata minden oktatót és doktoranduszt érint.

A regisztrációt követően a publikációk feltöltését a kutató maga végzi el, de szükség esetén kollégáink szívesen segítenek, hogy a megfelelő formában és szabályosan legyenek rögzítve.

Az MTMT használatának részletes leírása itt található.

A könyvtárban személyes konzultáció és csoportos oktatás is elérhető.

A kölcsönzött könyvek visszahozatalára a nyitvatartási időn túl is van lehetőség.

Ehhez sétálj el a könyvtár bejáratától balra eső könyvbedobó automatához, aminek a nyílásába kell a visszahozandó könyveket helyezni. Ezt követően nincs más dolgod!

Mik a kölcsönzés feltételei és hogyan hosszabbíthatom meg a kölcsönzésemet?

A diplomamunkákat a könyvtári felületre kell feltölteni az egyetem által meghatározott határidőig.

A feltöltés menetét itt ismertetjük.

Problémába ütköztél a feltöltéssel kapcsolatban? Keress minket emailben, olvasd át útmutatóinkat vagy használd az alternatív felületek egyikét.

Tanulmányi kérdésekben, formai és tartalmi követelményekkel kapcsolatban keressétek az intézeti menedzsereket!

Kapcsolat

Segítségre van szükséged a kutatáshoz? Beiratkozott olvasóink személyes konzultáció keretein belül is kérhetik könyvtáros segítségét, legyen szó szakirodalom kereséséről, bibliográfia-szerkesztésről, szakdolgozati- vagy MTMT-feltöltésről vagy éppen adatbázis-használatról. Foglalj időpontot, de előtte ne felejtsd el átnézni az útmutatóinkat!

A Magyar Tudományos Művek Tárának (MTMT) használata minden oktatót és doktoranduszt érint.

A regisztrációt követően a publikációk feltöltését a kutató maga végzi el, de szükség esetén kollégáink szívesen segítenek, hogy a megfelelő formában és szabályosan legyenek rögzítve.

Az MTMT használatának részletes leírása itt található.

A könyvtárban személyes konzultáció és csoportos oktatás is elérhető.

A kikölcsönzött könyveket összesen két alkalommal lehet hosszabbítani az alábbi módokon:

személyesen a könyvtárban

telefonon +36706847105

emailben: konyvtar@mome.hu

a katalógusban az olvasó által: a könyvkatalógusban a Belépés / regisztráció menüpontban belépve. Ehhez szükséges az olvasójegy vonalkódja és jelszóként a saját születési hónap és nap (pl. 0916). Lejárt határidejű könyvet nem lehet meghosszabbítani!

// Hamarosan //

nyitvatartás

Hétfő: 13-19
Kedd: 10-19
Szerda 10-19
Csütörtök 10-19
Péntek 10-17

CÍM

1121 Budapest
Zugligeti út 9-25.
MOME UP épület földszint

telefon

Telefon: +36 30 814 08 11

 

Email : konyvtar@mome.hu

ajax-loader