A MOME Könyvtára fontos helyet foglal el a hazai művészeti könyvtárak között, elsődleges funkciója azonban az Egyetemen folyó képzés szakirodalmi hátterének megteremtése. A Könyvtár feladata az iparművészeti és a design témájú szakirodalom valamennyi hazai publikációjának gyűjtése, míg a képzőművészeti és az idegen nyelvű szakkönyveket válogatottan szerzi be. 

könyvtári gyűjtemények

katalógusok

A hagyományos könyvtári katalógusban kereshetünk a nyomtatott könyvekre, valamint itt van lehetőség a kölcsönzések meghosszabbítására az olvasójegy/diákigazolvány számával és a születési hónap nap (pl. 0916) megadásával.

Keresés a közös katalógusban
A közös katalógus a könyvtár közel teljes állományát tartalmazza, a nyomtatott könyveken túl az alábbi gyűjteményekben lehet egy felületen keresni:

Moholy-Nagy gyűjtemény (Dr. Passuth Krisztina adománya)
doktori művek
diplomamunkák (BA, MA, szakirányú továbbképzések)
filmgyűjtemény
jelenleg 8 adatbázis e-könyvei

Az egyes gyűjteményekben való kereséshez válasszuk ki a közös kereső felületén a jobb oldalon található keresőboxok segítségével.

nyomtatott folyóiratok

A nyomtatott folyóirat-állományunk több mint ezer címre terjed ki. Az utóbbi évek előfizetései nyomon követhetők a honlapon, illetve a földszinti olvasóterem folyóirat-tárolójában megtalálhatók. Az ennél régebbi folyóiratok könyvtáros kollégák segítségével kérhetők ki. A folyóiratokat nem lehet kölcsönözni.

 

Passuth Krisztina művészettörténész, a Moholy-Nagy László monográfia szerzője a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemnek (MOME) adományozta az intézmény névadójának életművével kapcsolatos dokumentációját. A gyűjteménynek helyet adó kutatószoba 2021. szeptember 7-én nyílt meg a MOME könyvtárának részeként, és a kutatók, érdeklődők rendelkezésére áll.

Toggle tartalom
Toggle tartalom

tUDOMÁNYOS adatbázisok

A könyvtár nyomtatott könyvei és folyóiratai mellett tudományos adatbázisok segítik az itt tanulókat, kutatókat. A MOME által előfizetett elektronikus adatbázisok nem csak az egyetem IP-tartományából érhetők el, hanem az egyetem területén kívül is bárhonnan hozzáférhetőek a MOME polgárai számára, eduID (Shibboleth) azonosítással.

KAPCSOLÓDÓ

ajax-loader