A MOME Könyvtára fontos helyet foglal el a hazai művészeti könyvtárak között, elsődleges funkciója azonban az Egyetemen folyó képzés szakirodalmi hátterének megteremtése. A Könyvtár feladata az iparművészeti és a design témájú szakirodalom valamennyi hazai publikációjának gyűjtése, míg a képzőművészeti és az idegen nyelvű szakkönyveket válogatottan szerzi be. 

könyvtári gyűjtemények

A hagyományos könyvtári katalógusban kereshetünk a nyomtatott könyvekre, valamint itt van lehetőség a kölcsönzések meghosszabbítására az olvasójegy/diákigazolvány számával és a születési hónap nap (pl. 0916) megadásával.

A közös katalógus a könyvtár közel teljes állományát tartalmazza, a nyomtatott könyveken túl az alábbi gyűjteményekben lehet egy felületen keresni:

Moholy-Nagy gyűjtemény
(Dr. Passuth Krisztina adománya)
doktori művek
diplomamunkák (BA, MA, szakirányú továbbképzések)
filmgyűjtemény
jelenleg 8 adatbázis e-könyvei

Az egyes gyűjteményekben való kereséshez válasszuk ki a közös kereső felületén a jobb oldalon található keresőboxok segítségével.

Nyomtatott folyóiratok

A nyomtatott folyóirat-állományunk több mint ezer címre terjed ki. Az utóbbi évek előfizetései nyomon követhetők a honlapon, illetve a földszinti olvasóterem folyóirat-tárolójában megtalálhatók. Az ennél régebbi folyóiratok könyvtáros kollégák segítségével kérhetők ki. A folyóiratokat nem lehet kölcsönözni.

 

online adatbázisok

A könyvtár nyomtatott könyvei és folyóiratai mellett tudományos adatbázisok segítik az itt tanulókat, kutatókat. A MOME által előfizetett elektronikus adatbázisok nem csak az egyetem IP-tartományából érhetők el, hanem az egyetem területén kívül is bárhonnan hozzáférhetőek a MOME polgárai számára, eduID (Shibboleth) azonosítással.


súgó

A regisztrációról, a beiratkozás és kölcsönzés feltételeiről ezen az oldalon tudsz tájékozódni. Beiratkozást követően lehet kölcsönözni: a raktári könyveket 2 hétre, az olvasótermi könyveket pedig 1 hétre. A MOME polgáraként az egyetem területén és azon kívül is lehet az adatbázisainkat használni, eduID/shibboleth azonosítással.

A gyűjtemények ismertetése itt található.

Az előfizetett adatbázisok listája itt található.

A kikölcsönzött könyveket összesen két alkalommal lehet hosszabbítani az alábbi módokon:

személyesen a könyvtárban

telefonon +36706847105

emailben: konyvtar@mome.hu

a katalógusban az olvasó által: a könyvkatalógusban a Belépés/regisztráció menüpontban belépve. Ehhez szükséges az olvasójegy vonalkódja és jelszóként a saját születési hónap és nap (pl. 0916). Lejárt határidejű könyvet nem lehet meghosszabbítani!

A MOME Könyvtár számos adatbázis-előfizetéssel rendelkezik, amelyek lefedik az egyetemen folyó oktatás összes területét. Adatbázisaink ismertetését és használati útmutatóit itt találod.

Adatbázisaink nemcsak az egyetem területéről  érhetőek el, de távoli hozzáféréssel szinte mindegyik használható otthonról is.

Az alábbi űrlapon lehet javaslatot tenni, milyen kiadványokat szerezzen be a könyvtár, ehhez a könyv adataitminél pontosabban meg kell adni.

Űrlap a dokumentumjavaslathoz

A Magyar Tudományos Művek Tárának (MTMT) használata minden oktatót és doktoranduszt érint.

A regisztrációt követően a publikációk feltöltését a kutató maga végzi el, de szükség esetén kollégáink szívesen segítenek, hogy a megfelelő formában és szabályosan legyenek rögzítve.

Az MTMT használatának részletes leírása itt található.

A könyvtárban személyes konzultáció és csoportos oktatás is elérhető.

A kölcsönzött könyvek visszahozatalára a nyitvatartási időn túl is van lehetőség.

Ehhez sétálj el a könyvtár bejáratától balra eső könyvbedobó automatához, aminek a nyílásába kell a visszahozandó könyveket helyezni. Ezt követően nincs más dolgod!

Mik a kölcsönzés feltételei és hogyan hosszabbíthatom meg a kölcsönzésemet?

A diplomamunkákat a könyvtári felületre kell feltölteni az egyetem által meghatározott határidőig.

A feltöltés menetét itt ismertetjük.

Problémába ütköztél a feltöltéssel kapcsolatban? Keress minket emailben, olvasd át útmutatóinkat vagy használd az alternatív felületek egyikét.

Tanulmányi kérdésekben, formai és tartalmi követelményekkel kapcsolatban keressétek az intézeti menedzsereket!

ajax-loader