A könyvtárba bárki beiratkozhat, ehhez érvényes személyi igazolványra, hallgatóink esetében diákigazolványra van szükség. A pultnál kapott adatlap kitöltése, valamint a regisztráció kiegyenlítése teszi teljessé a könyvtári beiratkozást.

A könyvek egy vagy két hétre kölcsönözhetők; az olvasótermi (sárga) jellel ellátottak egy hétre, a raktári jelzetűek (fehér) két hétre vehetők ki.
Az olvasótermi könyvekből egyszerre maximum hármat, a raktári jelzetűekből maximum hat darabot lehet kölcsönözni. Többkötetes mű annyi darabnak számít, ahány kötetből áll.

Nyomtatott folyóiratainkat kizárólag a MOME oktatói és doktoranduszai kölcsönözhetik.

Raktári  könyvek: 50 Ft/nap
Olvasótermi könyvek: 100 Ft/nap
Nem kölcsönözhető (csak zárástól nyitásig kiadott) könyvek: 150 Ft/nap
Folyóiratok: 100 Ft/nap

Nem kell beiratkozni a MOME Könyvtárába ahhoz, hogy kölcsönözni lehessen onnan, ehhez elég egy ODR-szolgáltató könyvtár olvasójának lenni (ODR – Országos Dokumentumellátó Rendszer, a résztvevő könyvtárak listáját itt lehet megtekinteni) – ezt hívjuk könyvtárközi kölcsönzésnek. Ebben az esetben kérd a helyi könyvtárostól az adott könyvet, és ha tudod, akkor add meg pontosan, hogy hol találtad, mi a szerző neve, mi a pontos címe, és mi a helyrajzi száma, ezzel sokszor le tudod rövidíteni a kérés átfutásának idejét.

A MOME Könyvtárba beiratkozott olvasóként neked is lehetőséged van más könyvtárak állományából is kölcsönözni. Lelőhelyük megtalálásához a közös katalógusok használatát javasoljuk:

MOKKA http://mokka.hu

A Magyar Országos Közös Katalógus  a magyarországi könyvtárközi kölcsönzésben részt vevő könyvtárak katalógusait foglalja magában, így informálódhatunk azoknak a könyvtári dokumentumoknak a hollétéről, amelyek nincsenek meg a MOME Könyvtár állományában.

Nemzetközi közös katalógus: WorldCat

http://worldcat.org

A könyvtárközi kölcsönzéssel Tiry Katalin (tiry@mome.hu) kollégánk foglalkozik, forduljatok hozzá bizalommal, személyesen vagy e-mailen keresztül!

Hosszabbítani két alkalommal lehet személyesen, telefonon, e-mailben, Facebook-üzenetben, vagy a katalógusban, 1-1 hétre, tehát a maximális kölcsönzési időtartam 3, illetve 6 hét. Kivétel: ha egy könyvre, jegyzetre már van előjegyzés!

Online módon a katalógusunkban tudtok hosszabbítani az Olvasói adatokra kattintva, ehhez a diákigazolvány/olvasójegy vonalkódjának a számára, valamint jelszóként a születési hónap-napra van szükség (például 0916). Fontos, hogy lejárt olvasójeggyel, valamint késedelmes könyvek esetén nem tudtok hosszabbítani!

Fénymásolás és nyomtatás árak:
A4 – fekete-fehér: 10 forint / színes: 50 forint
A3 – fekete-fehér: 20 forint / színes: 100 forint

Fénymásoláshoz és nyomtatáshoz nyomtatókártya szükséges, melynek ára 500 Ft (kártya:200 Ft + első feltöltés ára: 300 Ft) és amelyet könyvtárosainktól tudsz megvásárolni.
A MOME hallgatóinak lehetőségük van diákigazolványra is egységet tölteni.

Az önkiszolgáló scannelés és a CD-írás ingyenes.

Internet:
A Könyvtár területén ingyenes WIFI érhető el, a használatához szükséges felhasználónevet és jelszót kérdezd munkatársainktól. 

Toggle tartalom
ajax-loader